Erika Malkki: Pohjatar

Friday 2nd of August 18.30 @ Teatteri Provinssi

Pohjatar is a physical and visual performance about a woman who has been crumbled by hate and building a wall between herself and the outside world. In spite of her efforts, the wall doesn’t stop her own demons from interfering.

The performance is a tragicomical interpretation of the matriarch Louhi from the Finnish folklore Kalevala. Urging to neutralise the distorted assumptions of feminine anger and to make whole broken womanhood. Theatrical metaphors build layers to this non-verbal play which can be seen as interpretations of sexual violence and childlessness. A central object in the play is the mystical Sampo. The so called harlot of Pohjola, Louhi controls Sampo which provides abundance. Sampo is tragically destroyed in combat.

The acrobatic and dance movement in the performance together with puppetry take the spectator into a powerful story of a woman who through trial and error learns how to recognise the emotions of hate from sexual abuse and losing her child and how to survive.

Written, directed and perfomed by:

Erika Malkki

Sound design and composing: Aino Lehtovaara

Costumes: Anette Ahokas

Photograph: Arttu Lehtovaara

Length: 60 min

Age limit: 13+

Language: non-verbal

Tickets: 20€ / 15€

Photo: Arttu Lehtovaara

Fatal Instrument Show

Friday August 2nd 20.00 @ Teatteri Provinssi

Performers Eikka, Jaakko and Tatu joined forces and created a spectacular action show. The Fatal Instrument Show combines a vast variety of disciplines in performing arts. The audience will witness a unique combination of circus acrobatics, stunts, free standing ladders, wushu kungfu, rock ‘n’roll, nunchucks, drama, comedy and a lot more. It’s a quick tempo, compact show, which is designed to be an epic experience. The show is something that has never been seen before and it will surely stand out.

A performance executed with an original style, is a story about the dreams of three men and the obstacles that they encountered on their way to the top of show business. The action-packed show awakes excitement, amazement and laughter in the audience. Fatal Instrument is a performing troupe of the new generation and it brings forth something new to discover with a rock ’n’ roll attitude. Great effort and heart has been put into creating this show.

Concept and performing:

Eikka Alatalo, Jaakko Hutchings, Tatu Kalliomäki

Length: 45 min

Age limit: 6+

Language: Finnish / English

Tickets: 20€ / 15€

Photo: Jaakko Sirainen

Open Stage & Festivaalin avajaiset

pe 2.8. klo 21.00 @ Teatteri Provinssi

Open Stage on Salo Circus Festivalin avajaisjuhla, jossa sirkustaiteilijat tarjoavat makupaloja tuoreimmista teoksistaan. Illan aikana näemme muun muuassa, miten sirkustekniikka ja elektroniikka kohtaavat musiikin tuottamisessa sekä miten twerkkaaminen yhdistyy ilma-akrobatiaan. Tulkaa nauttimaan klubimaisesta tunnelmasta ja sirkuksen taiasta. A-oikeudet!

Esiintymässä: Duo CirqTec, AudioVisual CircuitCircus, jonglööri Toivo Kautto, tasapainotaiteilija Rasmus Witikka sekä ilma-akrobaatti Kaisu Ölander.

Kesto: n. 1,5h

Suositusikäraja: 7+

Kieli: Sanaton / suomi

Liput: 15€ / 10€

Kuva: Ville Saarikoski

Aura Company: Taikahattu

la 3.8. klo 16.00 @ Teatteri Provinssi

Sirkusseikailu koko perheelle vie sinut sirkuksen maagiseen maailmaan missä kaikki on mahdollista! Taikahattu on iloinen tarina kahden hengen sirkuksesta sekä salaperäisestä taikahatusta joka ilmestyy yllättäen sirkukseen.

Esityksessä nähdään muiden muassa  käsilläseisontaa, jongleerausta, hattumanipulaatiota sekä pariakrobatiaa. 

Tuotanto: Sirkus & Teatteriyhdistys Aura Company ry

Ohjaus ja esiintyminen: Emma ja Markus Nivala

Kesto: n.40min

Esitys sopii kaikenikäisille.

Ensi-ilta: Seikkailupuisto 27.6.2019

Kuva: Aura Company

Wise Fools: Trashpeze

la 3.8. klo 11.00 & 13.00 @ Salon tori

Ympäri maailmaa kiertänyt Wise Fools ilma-akrobatiatrio on lähtöisin Brysselin École Supérieure des Arts du Cirquesta (ÉSAC). Trashpeze
sisältää muun muassa dynaamista kolmentrapetsia, tanssitrapetsia ja lenkkiköyttä.

”Meitä käsketään jatkuvasti haluamaan lisää. Aina pitäisi olla isompaa, parempaa ja uudempaa. Mutta mitä tapahtuu kaikelle sille, mitä me emme enää tarvitse? Trashpezessä kolme hahmoa löytää itsensä roskan keskeltä. Heidät on heitetty pois, unohdettu ja hukattu. Trashpezessä nostetaan esiin se, mikä on hylätty. Samalla lavalle tuodaan räjähtäviä ja ainutlaatuisia sirkustekniikoita kolmen trapetsilla, lenkkiköydellä ja tanssitrapetsilla.”

 

Esitys sopii kaiken ikäisille ja siihen on vapaa pääsy

Ulkoilmaesityksissä säävaraus
Kesto: 30 min

Esityskonsepti ja esiintyminen: Jaimee Allen, Valpuri Kaarninen, Maria Peltola

Ohjaus/ulkopuolinen silmä: Meri-Maija Näykki
Tuotanto: Wise Fools

Kuvat: Tom Leentjes

Sirkus Muuntamoinen: Con Brio Con Moto

la 3.8. klo 12.15 @ Salon tori

Hyväntuulista pariakrobatiaa, vannemanipulaatiota ja -jongleerausta soolona ja duona sekä yleisöä osallistavaa tanssi-ilottelua. Huipennuksena ryhmäjongleerausta minivanteilla. Musiikki ja hauskanpito lavalla on tarttuvaa ja muodostaa kokonaisuuden, joka viihdyttää kaikenikäisiä katsojia.

Kesto: 15min

Esiintyjät: Marianne Vaalimaa, Fanni Silmunen, Mari Reijonen, Henna Pötsönen, Sanna Leinonen ja Linda Kulmala

Esitys sopii kaiken ikäisille ja siihen on vapaa pääsy

Ulkoilmaesityksissä säävaraus

Kai Kuutamo Show

la 3.8. klo 13.30 @ Salon tori

Kai Kuutamo Show on pyörinyt kodeissa, kaduilla, häissä, vanhainkodeissa, 8-vuotissyntymäpäivillä sekä suurissakin tapahtumissa kansainvälisesti jo vuodesta 2010. Samaisen esityksen vuoden 2012 painoksella voitettiin katuesiintymisen Suomen mestaruus. Niistä ajoista esitys on kuitenkin kehittynyt ja kasvanut entisestään. Esitys perustuu verbaaliakrobatian, improvisaation, huumorin ja näyttävien jongleeraustemppujen yhdistelmään. Vuorovaikutus yleisön kanssa on merkittävässä roolissa.

”Although I am blind I could feel your energy. It was a pleasure to experience your show.”
– sokea afrikkalainen mies 

”Sä olet paras esiintyjä!”
– ala-astelainen 

”Olipa mielenkiintoinen ja piristävä esitys!” 
– mies vanhainkodissa 

”I like your music.”
– Billy Siegenfeld

Esitys sopii kaiken ikäisille ja siihen on vapaa pääsy

Ulkoilmaesityksissä säävaraus

Esityskonsepti ja esiintyminen: Kai Kuutamo

Esityksessä lentäviä Kuutamo -jongleerauspalloja ja muita sirkusvälineitä voi ostaa festivaaleilta ja Sirkussirkusputiikista: sirkussirkus.com

HD Circus: Ilolla

la 3.8. klo TBA @ Salon tori

HD Circus on suomalais-chileläinen akrobaattiduo ja sen muodostavat sirkusartistit, Hanna Laiho ja Damian Santibanez. Heidän esityksensä, ”Ilolla”, on nyt täällä ja valmiina tuomaan hymyn yleisön huulille. Tämä ilottelu sisältää monipuolisen kokoelman erilaisia sirkustemppuja kahden hyvinkin erilaisen artistin esittäminä. Mitä tapahtuu kun kaksi persoonaa, kotoisin maailman vastakkaisista kolkista kohtaavat? Artistit elävät lavalla rehellisesti, mutta yhdessä ja ilolla. He kutsuvat yleisön mukaansa nauttimaan hetkestä ja vaalimaan erilaisuuksia, jotka rikastuttavat elämäämme.

Hanna ja Damian tapasivat reilu kolme vuotta sitten Ruotsissa. Damian lähti kotimaastaan Chilestä Eurooppaan opiskelemaan sirkusta yhdeksän vuotta sitten. Opiskeltuaan ensin Italiassa ja Ranskassa hän päätyi Ruotsiin ja valmistui Tukholman tanssi- ja sirkusyliopistosta (DOCH) vuonna 2018. Hanna valmistui samasta yliopistosta  2016, mitä ennen hän opiskeli Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartisti linjalla Lahdessa. Kliseisesti vastakohdat täydentävät toisiaan ja he ovatkin keskenään täysin erilaisia sekä lavalla, että arkielämässä. Eroavaisuuksien aiheuttamiin ongelmiin auttaa usein kun tarkastelee maailmaa vähän eri vinkkelistä, esimerkiksi ylösalaisin. Yksi heitä yhdistävistä asioista onkin käsilläseisonta.

Esitys sopii koko perheelle.

Kesto: noin 20 minuuttia

Kuva: Maximo Gedda

Varietee-ilta

la 3.8. klo 19.30 @ Teatteri Provinssi

Varietee-ilta herättää eloon muistojen hämäriin vaipuneen entisaikojen huviperinteen, kun Teatteri Provinssille saapuu sirkustaiteilijoiden joukko esittämään taidokkaita numeroitaan. Tunnelmallisen illan aikana sirkuslajit varioivat lapiotasapainoilusta cyr-akrobatiaan ja ilma-akrobatiasta jongleeraukseen käsilläseisontaa unohtamatta. Salo Circus Festivalin Varietee-ilta on ennennäkemätön esityskokonaisuus, joka sellaisenaan on nähtävillä vain tämän yhden kerran. Tarjolla on ainutkertainen kattaus viihdyttäviä taidonnäytteitä!

Esiintymässä: CiRc2m, Arttu Lahtinen, Rasmus Witikka, Hanna Laiho, Damián Santibáñez A., Olli Vuorinen, Katri Salmenoja, Aino Savolainen ja paljon muita.

Tekniikan toteutus: Jaakko Sirainen

Kesto: n. 2h

Suositusikäraja: 7+

Kieli: Sanaton / suomi

Liput: 20€ / 15€

Kuva: Steph Pease

Festivaaliklubi

la 3.8. klo 22.00 @ Bar Bizarre

Salo Circus Festivalin päättää Bar Bizarressa tapahtuva klubi, jossa kuullaan myös livemusiikkia.

GATHER NO MOSS

Gather No Moss -duo virittää tunnelman kattoon rytmikkäillä ja melodisilla Rock & Folk -biiseillään. Brittiläissuomalainen isä-poika -bändi nähtiin Salo Irish Festivaaleilla 2016 – tätä comebackia on odotettu!

https://www.facebook.com/GATHER-NO-MOSS-200552333428042/

KIVINEN KUUTAMO

Muusikko Sakari Kivinen ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo yhdistävät
esityksessään tunnelmallisen kitaramusiikin ja ilmaisullisen jongleerauksen.
Musiikilliset teemat ulottuvat Euroopasta Etelä-Amerikkaan ja pop-musiikista elokuvasävelmiin. Jongleerauksellinen tulkinta syntyy vuorovaikutuksessa musiikin kanssa ja antaa esitykselle visuaalisen ilmeen.
Kivinen on kitaristi ja musiikinopettaja. Hän uskoo, että musiikki kuuluu kaikille, ja että musiikilla on rajattomat mahdollisuudet henkisen hyvinvoinnin edistämisessä. 
Kuutamo on sirkustaiteilija ja jonglööri. Hän uskoo, että erityisesti jongleeraus kuuluu kaikille, ja että varsinkin jongleerauksella on rajattomat mahdollisuudet henkisen hyvinvoinnin edistämisessä.

https://www.facebook.com/kuutamosirkus/

Salo Circus Festival -esityslipuilla sisäänpääsy veloituksetta!

Liput ovelta 5€

K-18

https://www.bizarre.fi/bar-bizarre/

 

Kuva: Olavi Murto